Ekip
 

Екип

DSC_0683

 Красина Андрич - съосновател и управител на Детска градина Little Steps – Симеоново и Мусагеница, управител на ЧОУ „Азбуки“

 

Завършила е специалност Мениджмънт в Birkbeck College, University of London и специалност “Предучилищна педагогика’’ в СУ „Св. Климент Охридски“.  Диалогична, толерантна, с усет за малките детайли, Красина разбира потребностите на родителите, децата и учителите. В ролята си на ръководител търси начини за разчупване на традиционния образователен модел, като създава предпоставки и условия за това. Обича динамиката в работата с децата, родителите и учителите. В свободното си време обича да бъде с трите си деца, да чете исторически романи и да пътува.

 

 

 

МиленаМилена Райчева – заместник-директор на ЧОУ “Азбуки”

Завършила е висшето си образование в СУ „Св.Климент Охридски“ със специалност „История“ и специализация „История на Византия и Балканските народи“. Тя е учител по история с 24-годишен педагогически стаж. Работила е с ученици във всички възрастови групи от 4 до 12. клас. Притежава позитивна нагласа, толерантност, екипност и целенасоченост. Обича работата и контакта с деца на всяко ниво – емоционално, познавателно и житейско. В свободното си време радост ѝ доставят пътуванията и опознаването на нови места. Определя се като непоправим пътешественик, винаги готов за нови предизвикателства, който обича да споделя открито любимите си дестинации.

 

 


 

 

 

 

 

 DSC_0867Ралица Стамболска – психолог

 Тя е завършила „Клинична психология-психоаналитична перспектива“ в НБУ през 2010 г. и е член е на Българско общество за лаканианска психоанализа-БОЛП. Притежава дългогодишен опит в образователната сфера и консултирането на деца и родители. Организирана, внимателна и търпелива, стреми се да предразположи децата да се чувстват комфортно, за да могат да изразяват себе си възможно най-свободно. Често използва изкуството като посредник – рисуване, изработка на колажи, приказки.  В работата си цени уникалността на всеки човек с когото се среща. Свободното си време  обича да прекарва в компанията на малката си дъщеря, да слуша музика, да гледа филми, да чета и да танцува.

 

 

 

Марина Грозданова

 Марина Грозданова - психолог и преподавател

Марина Грозданова е училищен психолог и преподавател. Работи по проекта “Добродетели“ в детската градина и началното училище и води часовете от философския цикъл в гимназията. Марина съсредоточава усилията си върху насърчаването на емоционалната зрялост и здравите семейни взаимоотношения както в прекия си контакт с децата, така и в работата със семействата им. Завършила е специалност „Психология“ в СУ „Св. Климент Охридски“ и  специалност „Детско-юношеска и училищна психология“. Автор на наръчника за възпитатели за изграждане на характера и емоционалната зрялост на деца от предучилищна възраст „Уроци за сърцето“. Води съботното училище за родители „На семейството с любов“.

 

 

 Екип  – Начални учители

DSC_0996

 Спаска Геренска – начален учител, класен ръководител

Завършила е специалности „Руска филология“, „Българска филология“ , „Начална педагогика“ и „Немски език-начален етап“ в СУ „Св. Климент Охридски”. Преподава от създаването на училищния коплекс. Мис Геренска олицетворява мъдрост, креативност и грация. Вярва, че учителят е и артист, и режисьор, и сценарист, и човек с голяма душа, а професията вплита в себе си всичко творческо и вдъхновяващо, което би искала да има. В свободното си време обича да рисува, да шие, да пише разкази, учебни приказки и стихове.

 

 

 

 

 

даниюДаниела Златева – начален учител, класен ръководител и преподавател по предмета „Добродетели“

Завършила е магистърска програма по „Начална педагогика” в СУ „Св. Климент Охридски” и успешно преминала курс по практическо обучение на учители, базиран на сугестопедичния метод за ограмотяване на ученици от начален курс. Част от екипа на „Азбуки“ е от 2014 г. Мис Дани излъчва финес, търпение и топлота. Основна насока в работата й е развитието на нравствените качества на децата и утвърждаването им като отговорни, честни и уверени подрастващи. В свободното си време обича да ходи в планината, да работи в керамичното си ателие, дачете и практикува йога.

 

 

 

десислава

 

Десислава Миленкова - начален учител, класен ръководител, учител по компютърно моделиране

Преподава като начален учител от 15 години. Присъединява се към екипа на ЧОУ „Азбуки“ през 2018 г. Участва в авторския колектив на електронните варианти на учебниците по Човекът и природата за 3. и 4. клас. Била е учител експерт на Microsoft, както и участник в 4 световни и 3 европейски форуми. Част от екипа на „Уча се“. Харесва предизвикателствата в работата си, успехите и постоянното преодоляване на различни ситуации. Прави чаосвете си различни и интересни като използва проектобазиран подход и информационни технологии. В свободното си време обича да пише стихотворения.

 

 

 

вили

Велислава Павлова – начален учител и класен ръководител

Мис Вили е самодисциплиниран, лоялен и отзивчив колега и взискателен и грижовен педагог с творчески дух и завидна сръчност. Завършила е бакалавър „Предучилищна и начална училищна педагогика” в ЮЗУ „Неофит Рилски“ и магистърска степен „Мениджмънт на предучилищното образование“ в СУ „Св. Климент Охридски”.

 

 

 

 

 

Валя

Валя Лалова -  начален учител и класен ръководител 

Грижовен и търпелив педагог, който успява да стигне бързо до сърцата на децата и родителите. В работата си намира щастие и удовлетворение. Завършила е бакалавърска степен специалност „Предучилищна и начална училищна педагогика“, а в момента учи „Детска – юношеска психология.“ В свободното си време обича да пише стихотворения.

 

 

 

 

 

таня

Таня Георгиева – начален учител, класен ръководител и учител по информационни технологии в начален курс

Мис Таня е взискателен и грижовен педагог с дългогодишен опит, който успява да поднесе и най-трудния материал по интригуващ и достъпен начин. Завършила е магистърска степен „Начална училищна педагогика” във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Велико Търново. Има придобита четвърта професионално-квалификационна степен.

 

 

 

 

 

гинка

Гинка Иванова – начален учител и класен ръководител

Завършила е „Начална педагогика“ в СУ „Св. Климент Охридски”. Гинка Иванова се присъединява към екипа ни през 2016 г. като дългогодишен специалист в сферата на началното обучение. Стреми се да поставя предизвикателства пред децата и вярва в техните възможности. Мотивира ги с любящо отношение и такт.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC_0512

 Мартин Крондев –  учител по английски език в начален и предучилищен етап

Завършил е  „Предучилищна педагогика с английски език” в СУ „Св. Климент Охридски” и магистърска степен  със специалност „Мениджмънт на детско заведение“. Взискателен и съпричастен, той притежава отлични умения за успешното разрешаване на конфликти между учениците и сплотяване на детския колектив. Качествата, които му помагат в работата са търпение, професионализъм и любов към децата. В свободното си време спортува. Любител е на фитнеса, волейбола и баскетбола. Обича да чете.

 

 

 

 

 

 

 

юлия

Юлия Петрова – начален учител и класен ръководител

Мис Юлия е блестящ пример за израза „tough love”. Строг, организиран и любящ педагог, тя съсредоточава вниманието си върху академичния напредък на децата и развитието им като зрели и самостоятелни личности. Завършила е „Начална училищна педагогика с английски език” в СУ „Св. Климент Охридски” . 

 

 

 

  

  

       

 

 

 

 

Gabriela2Габриела Сашева Матеева, Начален учител

Магистър инженер по образование, Габриела се ориентира към учителството след като става родител. Завържва магистърска степен „Начална педагогика“ в  СУ „Св. Климент Охридски“ и Пета квалификационна степен. Към настоящия момент Габриела повишава педагогическата си квалифилация с магистратура по „Математика и информатика“

В работата си се стреми  да бъде честна с децата, да ги вдъхновява и възпитава в любов към учението и радост от знанието,  като им гласува доверие и показва своята обич и подкрепа. Споделя, че общуването с децата я докосва всеки ден и я дарява с увереност,  че всичко е възможно.

В свободното време обича да бъде с трите си деца  и да пътува със семейството, да се разхожда в планината с кучето си, да чете книги.

 

 

  

 

 

НедаНеда Гергинова – начален учител

Притежава бакалавърска степен по “Начална училищна педагогика с френски език”. Притежава следдипломна квалификация като учител по информационни технологии 5-7. клас и състезателна математика 1-3. клас. В работата си разчита на своето търпение, спокойствие и умения за работа в екип. Обича контакта с децата и колегите си. Радва се на предизвикателствата в преподаването. Интересува се от новите педагогически подходи и практики. В свободното си време обича да се наслаждава на музика, литература и да пише стихотворения.

 

 

 

 

 

 

 

 Екип – Учители по БЕЛ и математика

rsz_Даниела_БДаниела Богданова – преподавател по български език и литература

Завършила е специалност Българска филология в СУ „Св.Климент Охридски“ и е преподавател от 1997 г. Движеща сила в нейната работа са любовта към децата, упоритостта и постоянството. Удовлетворение й носят постиженията на учениците. В свободното си време се наслаждава на хубави книги и разходки сред природата.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC_0756

Величка Далева – преподавател по български език и литература

Завършила е специалност Българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Преподава български език и литература в ЧОУ „Азбуки“ от 2016 г. Участвала е в обучение за създаване на среда за самоорганизирано учене (SOLE) и в обучение на Академия Нике за управление на класната стая и диференциране на обучението в класната стая. Умело общува с учениците и се стреми да изгражда връзка с тях, основана на взаимно уважение и доверие. Вярва, че за да заобичат предмета, учениците трябва да заобичат учителя. Мотивират я радостта и удовлетворението в очите на учениците, когато постигат успех. Интересува се от литература, история и психология. Нейното хоби са пеенето и танците.

 

 

 

 

 

 

Вълкова

Катя Вълкова - преподавател по математика 

Катя Вълкова е завършила специалност „Физика и математика“ в СУ „Св. Климент Охридски“. В работата си с учениците е упорита и постоянна, а общуването с тях й носи радост и смисъл. Има над 20-годишен опит като преподавател. В свободното си време обича да отглежда цветя.

 

 

 

НевянаНевяна Георгиева – учител по математика

Тя е възпитаник на ЧЕГ “Проф. Иван Апостолов” от профил “Право”. Продължава образованието си с бакалавърска степен в специалност “Приложна математика” и магистърска степен по “Вероятности и статистика” във Факултета по математика и информатика на Софийския университет. От 2008 г. е преподавател във Факултета по математика и информатика. От 2018 г. е учител по математика в прогимназиалния етап в ЧОУ “Азбуки”.

 

 

 ДеницаДеница Карабелска – учител по математика и информационни технологии

Завършила е специалност “Електроинженерство” на френски език и е магистър по “Информатика и телекомуникации” на френски език. Притежава следдипломна квалификация като учител по математика и информатика и сертификати за работа с ORACLE, Java, Database SQL, PLSQL. Има 6-годишен опит като програмист. В комуникацията си с учениците разчита на доброто отношение и разбиране. Тя е настойчива, взискателна и толерантна, усмихната и приветлива. Радва се на емоциите, които ѝ дава контактът с децата, и изпитва най-голяма удовлетвореност от техните успехи. Обича да им помага и да ги кара да се чувстват спокойни. Харесва пътуванията, разходките сред природата, офроуда и четенето на книги.

 

 

 

 

Елена.

Елена Гергова – учител по математика и компютърно моделиране

Завършила е бакалавърска степен по „Приложна математика“ в СУ „Св. Климент Охридски“. От четири години преподава математика и информационни технологии на учениците от първи до дванадесети клас. Преди това се е занимавала с програмиране. Нейните силни страни са свързани с проявата на търпение и упоритост. В своята работа се радва на динамиката, неповторимостта на всеки ден, обича да прекарва пълноценно ваканциите и да се възползва от всяка възможност да учи, да се развива и да помага. Всяка свободна минута се стреми да бъде сред природата – независимо дали ще е разходка или покоряване на някой връх. Разтоварва се с народни танци и грижи за дома и градината

 

 

 

 

СтефанСтефан Цветанов Димитров – учител по информатика и информационни технологии

Завършил е УНСС със специалност “Маркетинг и мениджмънт, учител по информатика и ИТ и икономически дисциплини”. Смята, че неговата комуникативност, умения за интегриране в колектива и успешна работа с учениците му помагат да бъде удовлетворен като преподавател.  Вълнува се от предизвикателствата, които се появяват в процеса на работа с учениците. Вярва искрено, че да си учител е призвание, а не професия или длъжност.

 

 

 

 

 

 

Христо Байдаков

Христо Байдаков – преподавател по история и цивилизации, етнография и свят и личност

Завършил е специалност „История“ в СУ „Св. Климент Охридски“ през 1992 г. и „Журналистика“ през 1997 г. Има завършена специализация по етнография. Г-н Байдаков заразява децата с остроумието си и с умението си да представя увлекателно историческите факти. Посвещава свободното си време на риболов и пътувания.

 

 

 

 

 

 

 Люси - само прогимназияЛюдмила Любенова – преподавател по география и икономика

Завършила е специалност „География“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Учител е от повече от 18 години и има придобита IV професионалноквалификационна степен. Участва в авторски екип на учебниците по география и икономика за 6 и 7. клас на издателство „Анубис“. Проявявава търпение, постоянство, внимание и любов към всичко, което прави. Взискателна към себе си и към хората, с които работи. Хобито на Людмила в ученическите години е географията, а ставайки преподавател, сбъдва детската си мечта. Чувства се щастлива, защото знае, че мечтите се сбъдват – послание, което иска да предаде и на своите ученици.

 

 

Яна

Яна Шопова – учител по биология 

Завършила е специалност “Молекулярна биология” в Биологическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, а в момента следва следдипломна квалификация „Учител по английски език“ в НБУ. Работила е в Университетската ботаническа градина в София като главен специалист живи растителни колекции. Притежава допълнителни награди и отличия – сертификати на Cambridge по английски език FCE и CAE. Тя се отличава с коректност, отговорност, мотивираност и комуникативност в отношението си към колегите и децата. Обича общуването с учениците. Харесва музиката, а в свободното си време се учи да свири на китара.

 

 

 

 

 

 

 

 Таня МиховаТаня Николаева Михова–Христова – учител по химия и физика

Мис Таня е завършила висшето си образование в Пловдивския университет и в продължение на 21 г. е учител. Старае се винаги да е справедлива и открита и смята, че това много ѝ помага в работата. Отдава тези свои качества на зодията си – Везни.   Обича да говори открито с учениците си, но не се ограничава само до уроците, а и за нещата от живота! Обожава да се чувства полезна, като им помага. Силно желае да сме по-усмихнати и доволни! Разкрива тайната, че тя разчита на музиката за релакс, като обожава да слуша Ерос Рамацоти, Хулио Иглесиас и разбира се, Любо Киров! Разкрива, че в своята гимназия е била солистка.

 

 

 

 

DSC_0656

Милена Колева – преподавател по мениджмънт, лидерство и бизнес етикет, предприемачество и междуличностни отношения

Завършила е Бизнес администрация (MBA) в HULT International Business School, САЩ. Консултант е по управление на иновациите и стратегическо управление. Била е консултант в Център за иновации, съвършенство и лидерство (IXL Center) – водеща консултантска фирма в САЩ. Участвала е в разработка и управление на проекти, проучвания и анализи по управление на иновациите за водещи компании от Fortune 500. Ръководи дейността на Академията по иновационен мениджмънт (АИМ) и изпълнява проекти за обучение и прилагане на подхода на отворените иновации в бизнеса. Консултант и партньор в ХИРОН – Мениджмънт консултинг ООД от 2014 г.

 

 

 

Никола ИТ

Никола Томов – преподавател по информационни технологии

Завършил е Магистър „Софтуерно инженерство“ в Университет по библиотекознание и информационни технологии, София. Като част от проектния екип на университета участва в разработване на уеб-сайта на ЮНЕСКО междуфакултетска катедра „ИКТ в библиотечните науки, образованието и културното наследство“ при УниБИТ, както и в изпълнението на проекти (Erasmus+) и провеждането на конференции (QED, EDUsummIT) и други мероприятия. Ментор към екипа на Академията за иновационен мениджмънт, член на екипа на Клъстер София град на знанието. С над 18 години геймърски опит с различни жанрове компютърни игри, изследователските му интереси са свързани с приложението на компютърните игри в обучението и игровизация на обучителния процес.

 

 

 

 

 Екип – Езици

RAB Novinite

Робърт Бийчър - преподавател по английски език 

Роби има 30-годишен опит в сферата на образованието като директор и преподавател. Държи на дисциплината и възпитава децата с такт и търпение. В работата си обича екипния дух и когато помага децата да разгръщат своя потенциал. В свободното си време практикува различни спортове.

 

 

 

 

DSC_0529

Ранулф Нийм – учител по английски език

Част от екипа на „Азбуки“ от 2016 г.  Познат с жизнерадостния си и креативен подход и любов, Мистър Нийм съумява да покори сърцата на децата, като едновременно с това да осигури необходимите дисциплина и напредък. Обича да прави часовете си забавни, както и да удовлетворява любопитството на децата и жаждата им за знания, нарича това истинска награда.  В свободното си време е любител на ръгбито, разходките в планината, катеренето и четенето на книги.

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC_0663

Сам Паджет – преподавател по английски език

Сам Паджет е завършил бакалавърска степен в Manchester Metropolitan University в Манчестър, Великобритания. Работил е като начален педагог и има богат опит в преподаването на деца със специални образователни потребности и дислексия. От 2016 г. е част от екипа  на  „Азбуки”. С помощта на интерактивните си и забавни педагогически игри и общуването с емпатия, успява с лекота да грабне вниманието на учениците. В свободното си време обича да прекарва време с двете си деца и да научава нови неща за българската култура.

 

 

 

Рийс Бюкянън

Рийс Бюкянън – преподавател по история, география и английски език

Рийс е завършил Средновековна и съвременна история в University of Bangor . Има квалификация за второ ниво на сугестопедичен преподавател. Учител по метода „учене чрез мислене“, коуч и акредитиран тренер по същата система. Тренер по умения за задаване на въпроси за извличане на информация, зрителни инструменти , навиците на ума. Обича общуването с хора и успява да изгради силна връзка с учениците в класната стая. В работата си удовлетворение му носи това да вижда как децата порастват и се променят пред очите му, превръщайки се в хората, които един ден ще взимат решения за семейството, общността, държавата и целия свят. В свободното си време обича фотографията, кучетата и планинарството.

 

 

Мелия

Мелия Жирова - преподавател по английски език и креативно писане

Мелия Жирова е завършила Източноевропейски езици, литература и култура във Washington University Seattle и има IB диплома по Езици и литература. Креативна и енергична, тя прави уроците си нестандартни и интересни, като разкрива на учениците магията на словото. В свободното си време обича да танцува, тича и да плува.

 

 

 

 

 

Стюърт Кларксън

Стюарт Кларксън – учител по английски език

Завършил е магистратурата си в университета в Кардиф. Притежава дългогодишен опит като учител по английски език на ученици в начален етап. Проявява природен такт и отношение към децата в ранна ученическа възраст. Подхожда с емпатия и разбиране към всяко от тях, когато среща трудности в английския език. Харесва установената култура на взаимно доверие в училище, която създава благоприятна среда за учене и работа. Неговите хобита са крикет, туризъм, колоездене, ски. Изпитва удовлетворение докато реставрира мебели.

 

 

 

Труди

Труди Джовнър

Завършила е бакалавърска степен в университета в Южна Африка, Претория, а е родена в Зимбабве и живее в България от 13 години. В момента следва магистърска степен по образование в Бъкингамския университет във Великобритания. Говори африкаанс и български, има две деца и едно прекрасно куче – Петя. Хобитата ѝ включват рисуване и туризъм.

Притежава над 10-годишен опит в преподаването на английски език в двуезичен контекст с деца от различни възрасти. Има опит в подготовката на студенти за международни дебати, творческо писане, подготовка за изпити за IGCSE (английски език и литература). Удостоена е с наградата на херцога на Единбург. Според нея емоционалната безопасност в класната стая е много важна, за да се гарантира, че учениците са отворени и възприемчиви към ученето. Набляга на творческото и критичното мислене в уроците си, като ги насърчава открито да споделят своите мисли и да анализират своите възгледи, като използва Сократов въпрос. За нея диференцирането на уроците е много важно, за да се гарантира, че всички ученици напредват. Труди оценява учителството като възнаграждаваща професия. Всеки ден започва работа с най-живите и ентусиазирани членове на обществото – децата. Виждайки как учениците растат и се развиват, получава искрено удовлетворение. Много се радва, че е част от екипа на “Азбуки”.

 

 

 

  Екип – Изкуство

DSC_0603

Боряна Мастикова – преподавател по изобразително изкуство и ръководител на Артелие

Завършила е Средно художествено училище за приложни и специалности Предучилищна педагогика и Педагогика на изобразителното изкуство в СУ „Св. Климент Охридски“.Има над 20-годишен стаж като преподавател. Мис Боряна притежава изобретателност, творчески талант и инициативност. Грижи се за училищния интериор и представянето на тематични училищни изложби и събития.

 

 

 

 

 СтанимираСтанимира Найденова – учител по музика, пиано и театър

Тя е дипломиран магистър в специалност „Музикална педагогика“ и бакалавър в специалност „Актьорство за музикален театър“, специализирала е цигулка и пиано. Нейните силни страни са свързани с обичта към децата и към музиката, търпението и желанието да предаде своите знания и отношение към изкуството на бъдещите поколения. Радва се, че има възможността да вижда света през очите на децата, да усеща тяхното доверие и обич, да постига заедно с тях нови знания и умения. Харесва ѝ да пътува, да пише кратки разкази и стихове. Обожава киното и мечтае да стане кинорежисьор.

  

 

 

 

Екип – Спорт

Поли

Полина Димитрова – преподавател по физическо възпитание и спорт, треньор

Завършила е Националната спортна академия “Васил Левски”, специалност Физическо възпитание и втора специалност Треньор по волейбол. Има магистърска степен „Младежки дейности и спорт“. Упорита, всеотдайна и креативна, тя прави часовете си интересни, но и държи много на дисциплината. Хореограф на съставите по народни танци, тренира отборите по волейбол, бадминтон и тенис на маса, ски учител по време на белите училища. В свободното си време се занимава с фотография и изработва бижута. 

 

 

 

DSC_0736

Атанас Димитров – преподавател по физическо възпитание и спорт, треньор

Завършил е Националната спортна академия “Васил Левски”, специалност Физическо възпитание, и магистърска степен Спорт за високи спортни постижения. Треньор е на отборите ни по баскетбол, хандбал и лека атлетика. Лицензиран ски учител и планински водач.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC_0720

Славчо Нучев – преподавател по физическо възпитание и спорт, треньор

Славчо Нучев е завършил НСА „Васил Левски“ специалност  Физическо възпитание и спорт и е треньор по баскетбол. Качествата, които му помагат в работата, са всеотдайност, дисциплина и креативност. Мотивира учениците си и ги насърчава, че могат да постигнат всичко, стига да вярват в собствените си възможности. Другата му страст е баскетболът и в свободното си време влиза в ролята на съдия по баскетбол.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Анастас

Анастас  Капитанов – учител по ФВС

Завършил е своята бакалавърска и магистърска степен  в НСА „Васил Левски“ в специалностите „Учител по ФВС“ и „Треньор по ски“. В работата си разчита на личното отношение към децата. Искрено обича ежедневния контакт с тях. Определя волейбола като най-любимото си хоби. В свободното си време обича да гледа филми. Редом с учителската професия, е и съдия по волейбол.