Ekip
 

Екип

DSC_0683

 

Красина Андрич - съосновател и управител на Детска градина Little Steps – Симеоново и Мусагеница, управител на ЧОУ „Азбуки“

Завършила е специалност Мениджмънт в Birkbeck College, University of London и специалност “Предучилищна педагогика’’ в СУ „Св. Климент Охридски“.  Диалогична, толерантна, с усет за малките детайли, Красина разбира потребностите на родителите, децата и учителите. В ролята си на ръководител търси начини за разчупване на традиционния образователен модел, като създава предпоставки и условия за това. Обича динамиката в работата с децата, родителите и учителите. В свободното си време обича да бъде с трите си деца, да чете исторически романи и да пътува.

 

 

 

 

DSC_0567

Стефка Чалъкова – заместник-директор- прогимназиален етап, учител по български език и литература, класен ръководител

Има дългогодишен стаж като учител, била е експерт в МОН и директор на българско училище в Украйна. От 2018 г. е част от екипа на ЧОУ „Азбуки“. Непоправим оптимист, с вяра в творческото начало и свободния избор, тя ще ви спечели с личното си присъствие и доверието, което създава при общуването с учениците. В работата си търси предизвикателството да общува с любознателни деца, които искат да опознават света и да учат нови неща. Завършила е Българска филология в СУ „Свети Климент Охридски“ със следдипломна квалификация – „Организация и управление на образованието“ и специализация по журналистика – печат. Също така  има професионален опит като майстор на спорта по художествена гимнастика, който я е научил на самодисциплина, борбеност, усет към красивото. Убедена е, че няма невъзможни неща.

 

 

 

 

VeraВера Любенова – технически секретар

Част е от екипа на ЧОУ „Азбуки“ от 2018 г. Доктор и преподавател по философия,  преводач, специализирала е в Германия и Белгия. Организирана и аналитична , Вера е насреща, за да съдейства на колеги и родители. Обича предизвикателствата в работата си, а в свободното си време едно от хобитата, на които се наслаждава е фотографията.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 DSC_0867Ралица Стамболска – психолог

 

Тя е завършила „Клинична психология-психоаналитична перспектива“ в НБУ през 2010 г. и е член е на Българско общество за лаканианска психоанализа-БОЛП. Притежава дългогодишен опит в образователната сфера и консултирането на деца и родители. Организирана, внимателна и търпелива, стреми се да предразположи децата да се чувстват комфортно, за да могат да изразяват себе си възможно най-свободно. Често използва изкуството като посредник – рисуване, изработка на колажи, приказки.  В работата си цени уникалността на всеки човек с когото се среща. Свободното си време  обича да прекарва в компанията на малката си дъщеря, да слуша музика, да гледа филми, да чета и да танцува.

 

 

 

 

 

Марина Грозданова

Марина Грозданова - психолог и преподавател

Марина Грозданова е училищен психолог и преподавател. Работи по проекта “Добродетели“ в детската градина и началното училище и води часовете от философския цикъл в гимназията. Марина съсредоточава усилията си върху насърчаването на емоционалната зрялост и здравите семейни взаимоотношения както в прекия си контакт с децата, така и в работата със семействата им. Завършила е специалност „Психология“ в СУ „Св. Климент Охридски“ и  специалност „Детско-юношеска и училищна психология“. Автор на наръчника за възпитатели за изграждане на характера и емоционалната зрялост на деца от предучилищна възраст „Уроци за сърцето“. Води съботното училище за родители „На семейството с любов“.

 

 

 

 

Екип  – Начални учители

 

DSC_0996

 Спаска Геренска – начален учител, класен ръководител на 2. ”б” клас.

Завършила е специалности „Руска филология“, „Българска филология“ , „Начална педагогика“ и „Немски език-начален етап“ в СУ „Св. Климент Охридски”. Преподава от създаването на училищния коплекс. Мис Геренска олицетворява мъдрост, креативност и грация. Вярва, че учителят е и артист, и режисьор, и сценарист, и човек с голяма душа, а професията вплита в себе си всичко творческо и вдъхновяващо, което би искала да има. В свободното си време обича да рисува, да шие, да пише разкази, учебни приказки и стихове.

 

 

 

 

 

 

 

даниюДаниела Златева – начален учител, класен ръководител на 3-ти „б“ клас и преподавател по Добродетели

Завършила е магистърска програма по „Начална педагогика” в СУ „Св. Климент Охридски” и успешно преминала курс по практическо обучение на учители, базиран на сугестопедичния метод за ограмотяване на ученици от начален курс. Част от екипа на „Азбуки“ е от 2014 г. Мис Дани излъчва финес, търпение и топлота. Основна насока в работата й е развитието на нравствените качества на децата и утвърждаването им като отговорни, честни и уверени подрастващи. В свободното си време обича да ходи в планината, да работи в керамичното си ателие, дачете и практикува йога.

 

 

 

 

десиславаДесислава Миленкова – начален учител, класен ръководител, учител по компютърно моделиране

Преподава като начален учител от 15 години. Присъединява се към екипа на ЧОУ „Азбуки“ през 2018 г. Участва в авторския колектив на електронните варианти на учебниците по Човекът и природата за 3. и 4. клас. Била е учител експерт на Microsoft, както и участник в 4 световни и 3 европейски форуми. Част от екипа на „Уча се“. Харесва предизвикателствата в работата си, успехите и постоянното преодоляване на различни ситуации. Прави чаосвете си различни и интересни като използва проектобазиран подход и информационни технологии. В свободното си време обича да пише стихотворения.

 

 

 

 

 

вили

Велислава Павлова – начален учител и класен ръководител

Мис Вили е самодисциплиниран, лоялен и отзивчив колега и взискателен и грижовен педагог с творчески дух и завидна сръчност. Завършила е бакалавър „Предучилищна и начална училищна педагогика” в ЮЗУ „Неофит Рилски“ и магистърска степен „Мениджмънт на предучилищното образование“ в СУ „Св. Климент Охридски”.

 

 

 

 

 

Валя

Валя Лалова -  начален учител и класен ръководител 

Грижовен и търпелив педагог, който успява да стигне бързо до сърцата на децата и родителите. В работата си намира щастие и удовлетворение. Завършила е бакалавърска степен специалност „Предучилищна и начална училищна педагогика“, а в момента учи „Детска – юношеска психология.“ В свободното си време обича да пише стихотворения.

 

 

 

 

 

таня

Таня Георгиева – начален учител, класен ръководител и учител по информационни технологии в начален курс

Мис Таня е взискателен и грижовен педагог с дългогодишен опит, който успява да поднесе и най-трудния материал по интригуващ и достъпен начин. Завършила е магистърска степен „Начална училищна педагогика” във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Велико Търново. Има придобита четвърта професионално-квалификационна степен.

 

 

 

 

 

 

гинка

Гинка Иванова – начален учител и класен ръководител

Завършила е „Начална педагогика“ в СУ „Св. Климент Охридски”. Гинка Иванова се присъединява към екипа ни през 2016 г. като дългогодишен специалист в сферата на началното обучение. Стреми се да поставя предизвикателства пред децата и вярва в техните възможности. Мотивира ги с любящо отношение и такт.

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC_0512

 Мартин Крондев –  учител по английски език в начален и предучилищен етап

Завършил е  „Предучилищна педагогика с английски език” в СУ „Св. Климент Охридски” и Магистърска степен  със специалност „Мениджмънт на детско заведение“. Взискателен и съпричастен, той притежава отлични умения за успешното разрешаване на конфликти между учениците и сплотяване на детския колектив. Качествата, които му помагат в работата са търпение, професионализъм и любов към децата. В свободното си време спортува. Любител е на фитнеса, волейбола и баскетбола. Обича да чете.

 

 

 

 

 

 

 

юлия

Юлия Петрова – начален учител и класен ръководител

Мис Юлия е блестящ пример за израза „tough love”. Строг, организиран и любящ педагог, тя съсредоточава вниманието си върху академичния напредък на децата и развитието им като зрели и самостоятелни личности. Завършила е „Начална училищна педагогика с английски език” в СУ „Св. Климент Охридски” . 

 

 

 

 

 

 

 

DSC_0816

Маргарита Василева – начален учител и класен ръководител на 1-ви „в” клас.

Маргарита е спокойна, всеотдайна и търпелива. Присъединява се към екипа на ЧОУ „Азбуки“ през 2018 г., завършила е специалност „Начална училищна педагогика“в СУ „Св. Климент Охридски“. В работата си обича това, че помага на децата да придобиват знания и да градят разбирания за света.

 

 

 

 

 

rsz_Даниела_БДаниела Богданова – преподавател по български език и литература

Завършила е специалност Българска филология в СУ „Св.Климент Охридски“ и е преподавател от 1997 г. Движеща сила в нейната работа са любовта към децата, упоритостта и постоянството. Удовлетворение й носят постиженията на учениците. В свободното си време се наслаждава на хубави книги и разходки сред природата.

 

 

 

 

 

 

 

 

Вълкова

 

Катя Вълкова - преподавател по математика и физика

Катя Вълкова е завършила специалност „Физика и математика“ в СУ „Св. Климент Охридски“. В работата си с учениците е упорита и постоянна, а общуването с тях й носи радост и смисъл. Има над 20-годишен опит като преподавател. В свободното си време обича да отглежда цветя.

 

 

 

 

 

DSC_0756

Величка Далева – преподавател по български език и литература

Завършила е специалност Българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Преподава български език и литература в ЧОУ „Азбуки“ от 2016 г. Участвала е в обучение за създаване на среда за самоорганизирано учене (SOLE) и в обучение на Академия Нике за управление на класната стая и диференциране на обучението в класната стая. Умело общува с учениците и се стреми да изгражда връзка с тях, основана на взаимно уважение и доверие. Вярва, че за да заобичат предмета, учениците трябва да заобичат учителя. Мотивират я радостта и удовлетворението в очите на учениците, когато постигат успех. Интересува се от литература, история и психология. Нейното хоби са пеенето и танците.

 

 

 

 

 

вероника

Вероника Лозанова – преподавател по български език и литература

Позитивна, открита и толерантна, обожава работата си заради динамиката и предизвикателството всеки ден да бъде различен, да усеща, че обогатява света на децата и, че прави нещо важно, полезно и значимо. Вероника има над 20-годишен стаж като преподавател, завършила е бакалавърска и магистърска степен в СУ „Св. Климент Охридски“ и е рецензент на учебници за 5. клас по български език и литература. В свободното си време обича да чете, да ходи на театър и да пътува.

 

 

 

 

 

Христо Байдаков

Христо Байдаков – преподавател по история и цивилизации, етнография и свят и личност

Завършил е специалност История в СУ „Св. Климент Охридски“ през 1992 г. и Журналистика през 1997 г. Има завършена специализация по етнография. Г-н Байдаков заразява децата с остроумието си и с умението си да представя увлекателно историческите факти. Посвещава свободното си време на риболов и пътувания.

 

 

 

 

 

DSC_0691

Людмила Любенова -преподавател по география и икономика

Завършила е специалност География в СУ „Св. Климент Охридски“. Учител е от повече от 18 години и има придобита 4-та професионалноквалификационна степен. Участва в авторски екип на учебниците по география и икономика за 6-ти и 7-ми клас на издателство „Анубис“. Проявявава търпение, постоянство, внимание и любов към всичко, което прави. Взискателна към себе си и към хората, с които работи. Хобито на Людмила в ученическите години е географията, а ставайки преподавател, сбъдва детската си мечта. Чувства се щастлива, защото знае, че мечтите се сбъдват – послание, което иска да предаде и на своите ученици.

 

 

 

 

Елена Караиванова

Елена Караиванова – преподавател по биология и здравно образование

Завършила е магистърска степен по Биология, специализация „ Зоология на гръбначните животни и антропология“, и магистърска степен по Английска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Има сертификат ECPE и е работила по международните програми на IBO и Cambridge. Има 10-годишен опит като научен сътрудник в БАН. Комуникативна и креативна, тя обича да общува с млади хора. В работата си се опитва да мотивира учениците и да им показва, че когато не се отказват, могат да се справят с всички предизвикателства. В свободното си време рисува, занимава се с градинарство и свири на китара.

 

 

 

 

rsz_ХристоХристо Веселински – преподавател по химия и опазване на околната среда

Завършил  специалност Химия в СУ „Св. Климент Охридски“. Мотивиран е да допринася ежедневно за изграждането на учениците като личности. Обича да вижда удовлетворението, което се изписва на лицата им, когато се справят с даден научен проблем и сами разберат, че химията не е „чак толкова трудна и далечна.“ В свободното си време обича да изучава чужди езици, да пътува и да опознава нови култури. Интересува се от психология и география, обича разходките сред природата.

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC_0656

Милена Колева – преподавател по мениджмънт, лидерство и бизнес етикет, предприемачество и междуличностни отношения

Завършила е Бизнес администрация (MBA) в HULT International Business School, САЩ. Консултант е по управление на иновациите и стратегическо управление. Била е консултант в Център за иновации, съвършенство и лидерство (IXL Center) – водеща консултантска фирма в САЩ. Участвала е в разработка и управление на проекти, проучвания и анализи по управление на иновациите за водещи компании от Fortune 500. Ръководи дейността на Академията по иновационен мениджмънт (АИМ) и изпълнява проекти за обучение и прилагане на подхода на отворените иновации в бизнеса. Консултант и партньор в ХИРОН – Мениджмънт консултинг ООД от 2014 г.

 

 

 

 

Никола ИТ

Никола Томов – преподавател по информационни технологии

Завършил е Магистър „Софтуерно инженерство“ в Университет по библиотекознание и информационни технологии, София. Като част от проектния екип на университета участва в разработване на уеб-сайта на ЮНЕСКО междуфакултетска катедра „ИКТ в библиотечните науки, образованието и културното наследство“ при УниБИТ, както и в изпълнението на проекти (Erasmus+) и провеждането на конференции (QED, EDUsummIT) и други мероприятия. Ментор към екипа на Академията за иновационен мениджмънт, член на екипа на Клъстер София град на знанието. С над 18 години геймърски опит с различни жанрове компютърни игри, изследователските му интереси са свързани с приложението на компютърните игри в обучението и игровизация на обучителния процес.

 

 

 

Ангел

Ангел Георгиев – преподавател по информатика, информационни технологии и програмиране

Завършил е Предприемачество и информационни технологии в МТ&M College и има над 10-годишен опит в преподаването и обучението. Ментор на събития, организирани от Junior Achievement и бизнес ментор по пректa “Бизнес компания”. Използва иновативни методи на преподаване в часовете си, прави ги интересни и увлекателни. Мотивира го искрата в очите на учениците, когато наистина разберат нещо и започнат да го прилагат. В свободното си време обича да кара колело и сноуборд, живял е в Дубай и Саудитска Арабия.

 

 

 

 

Екип – Езици

 

RAB Novinite

Робърт Бийчър- преподавател по английски език 

Роби има 30-годишен опит в сферата на образованието като директор и преподавател. Държи на дисциплината и възпитава децата с такт и търпение. В работата си обича екипния дух и когато помага децата да разгръщат своя потенциал. В свободното си време практикува различни спортове.

 

 

 

 

 

DSC_0529

Ранулф Нийм – учител по английски език

Част от екипа на „Азбуки“ от 2016 г.  Познат с жизнерадостния си и креативен подход и любов, Мистър Нийм съумява да покори сърцата на децата, като едновременно с това да осигури необходимите дисциплина и напредък. Обича да прави часовете си забавни, както и да удовлетворява любопитството на децата и жаждата им за знания, нарича това истинска награда.  В свободното си време е любител на ръгбито, разходките в планината, катеренето и четенето на книги.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC_0663

Сам Паджет – преподавател по английски език

Сам Паджет е завършил бакалавърска степен в Manchester Metropolitan University в Манчестър, Великобритания. Работил е като начален педагог и има богат опит в преподаването на деца със специални образователни потребности и дислексия. От 2016 г. е част от екипа  на  „Азбуки”. С помощта на интерактивните си и забавни педагогически игри и общуването с емпатия, успява с лекота да грабне вниманието на учениците. В свободното си време обича да прекарва време с двете си деца и да научава нови неща за българската култура.

 

 

 

 

Рийс Бюкянън

Рийс Бюкянън- преподавател по история, география и английски език

Рийс е завършил Средновековна и съвременна история в University of Bangor . Има квалификация за второ ниво на сугестопедичен преподавател. Учител по метода „учене чрез мислене“, коуч и акредитиран тренер по същата система. Тренер по умения за задаване на въпроси за извличане на информация, зрителни инструменти , навиците на ума. Обича общуването с хора и успява да изгради силна връзка с учениците в класната стая. В работата си удовлетворение му носи това да вижда как децата порастват и се променят пред очите му, превръщайки се в хората, които един ден ще взимат решения за семейството, общността, държавата и целия свят. В свободното си време обича фотографията, кучетата и планинарството.

 

 

 

Мелия

Мелия Жирова- преподавател по английски език и креативно писане

Мелия Жирова е завършила Източноевропейски езици, литература и култура във Washington University Seattle и има IB диплома по Езици и литература. Креативна и енергична, тя прави уроците си нестандартни и интересни, като разкрива на учениците магията на словото. В свободното си време обича да танцува, тича и да плува.

 

 

 

 

 

 

Мариана Дикова

Мариана Дикова – преподавател по немски език

Завършила е Немска езикова гимназия и специалностите Немска филология и Европеистика в СУ “Св. Климент Охридски”. Има квалификация за преводач. Качество, което помага в работата й с учениците, е чувството й за хумор и приятелското отношение. В свободното си време обича да чете и се интересува от стари занаяти.

 

 

 

 

 

DSC_0603

Боряна Мастикова –преподавател по изобразително изкуство и ръководител на Артелие

Завършила е Средно художествено училище за приложни и специалности Предучилищна педагогика и Педагогика на изобразителното изкуство в СУ „Св. Климент Охридски“.Има над 20-годишен стаж като преподавател. Мис Боряна притежава изобретателност, творчески талант и инициативност. Грижи се за училищния интериор и представянето на тематични училищни изложби и събития.

 

 

 

 

 

Драгомирецкая

Марина Драгомирецкая – преподавател по музика

Завършила е магистърска степен по музикални и мултимедийни технологии към Факултета по начална и предучилищна педагогика на СУ „Св. Климент Охридски.‘‘ Учител по вокално майсторство към академия за певци „D-Stars“ и действащ артист в Музикалния театър „Стефан Македонски“. Ръководител на вокалната група на училището.

 

 

 

 

 

Поли

Полина Димитрова – преподавател по физическо възпитание и спорт, треньор

Завършила е Националната спортна академия “Васил Левски”, специалност Физическо възпитание и втора специалност Треньор по волейбол. Има магистърска степен „Младежки дейности и спорт“. Упорита, всеотдайна и креативна, тя прави часовете си интересни, но и държи много на дисциплината. Хореограф на съставите по народни танци, тренира отборите по волейбол, бадминтон и тенис на маса, ски учител по време на белите училища. В свободното си време се занимава с фотография и изработва бижута. 

 

 

 

 


DSC_0736

Атанас Димитров – преподавател по физическо възпитание и спорт, треньор

Завършил е Националната спортна академия “Васил Левски”, специалност Физическо възпитание, и магистърска степен Спорт за високи спортни постижения. Треньор е на отборите ни по баскетбол, хандбал и лека атлетика. Лицензиран ски учител и планински водач.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC_0720

Славчо Нучев – преподавател по физическо възпитание и спорт, треньор

Славчо Нучев е завършил НСА „Васил Левски“ специалност  Физическо възпитание и спорт и е треньор по баскетбол. Качествата, които му помагат в работата, са всеотдайност, дисциплина и креативност. Мотивира учениците си и ги насърчава, че могат да постигнат всичко, стига да вярват в собствените си възможности. Другата му страст е баскетболът и в свободното си време влиза в ролята на съдия по баскетбол.