slider11
 

Допълнителни дейности

 • Шах

Шахматната игра формира, качества и умения свързани с концентрация, визуализация, спомага развиването на абстрактното мислене у децата и това в перспектива. Съвременни проучвания сочат, че децата които се занимават системно със шах повишават значително успеха си по другите предмети и показват по-добри резултати.

 

 • Вокална група

Музиката повишава интелигентността при децата. Тя притежава силата на съзнателното дишане, действа отлично като намаляващ стреса фактор. Изучаването на пеене развива драматично тази част на мозъка, с която мислим, говорим, виждаме, чуваме и творим. Музикалният ритъм подобрява развитието на опорно-двигателния апарат на детето, а изучаването на мелодии и думи помага за по-добро развитие на говора и капацитета на възприемане на различни езици.

Музиката в детския свят изгражда самочувствие, увереност, по-добро себеизразяване и развитие на творческия потенциал.

 

 • Модерни танци

В заниманията по модерен танц ще бъде включена подготовка за стиловете хип-хоп и съвременен танц (contemporary dance). Тези техники формират добра стойка, усещане за ритъм, гъвкавост, подобряват координацията, развиват въображение, естетика и любов към танца. В процеса на заучаване на хореография ще се изгражда усет към плавно и рязко движение и съчетаването им в поток, осъзнаване на собственото тяло и тялото в пространството. Работата в група допринася за създаване на силна връзка с другите, увереност, самочувствие и спомага за развитието на характера на младия човек. 

 

 • Балет

Балетът е отличен начин за първоначално изграждане на правилна стойка, координация, отличен баланс и двигателни навици. Той учи децата на грациозност, елегантен маниер на движение, приучава ги към дисциплина на поведението. Полага начало на умението да се самоутвърждават и изразяват своите възможности в пределна степен. Балетното изкуство удоволетворява естетическата сетивност на децата чрез красива музика и хармонични движения. В класовете за деца се усвояват основни позиции на краката и ръцете и положения на тялото.

 

 • Футбол

Футболът развива у децата висока двигателна активност, а с емоциите, които създава, е интересен и достъпен за всички деца. Този спорт насърчава отборния дух, учи на толерантност и на умение за самоконтрол. Всяко занимание по футбол включва подготвителна, основна и заключителна част. В основната час децата изпълняват игрови упражнения. В основната част тренират елементарни технически приоми като водене на топка, прав и вътрешен удар, спиране и поемане на топка, удари във вратата, а също и игра на футбол. В заключителната част изпълняват дуспи и стречинг упражнения.

 

 • Народни танци

В тези занимания децата имат възможност да се запознаят и да практикуват български народни танци като част от културата и обичаите на страната ни. Тук те изучават първите си танцувални стъпки, стремят се да постигнат синхрон и добиват усет за колективния дух на танца.

 

 • Вокално майсторство

Допълнителните дейности в областта на музиката са възможни, благодарение на дългогодишното ни сътрудничество с академия за певци “D Stars”. Методиката на преподаване в академията позволява да се развие  хармоничен музикален слух,  да се усвоят тънкостите на вокалната постановка и похватите, характерни за различните музикални жанрове – от поп и рок до диско, соул, джаз и латино. Квалифицирани преподаватели ще помогнат на вашето дете да изгради собствен стил и репертоар.

Уроците са индивидуални или до 3 деца в група, с продължителност от 40 минути на учебен час. При интерес, се сформират групови занимания по пеене и индивидуални по вокал и инструмент – китара и пиано.

 

 • Арт ателие 

Заниманията по „Артелие“са часовете, в които децата ще се чувстват спокойни и свободни да създават и изразяват себе си с езика на изкуството. Това е пространство, в което детето провокира своето въображение, мисъл и креативност. Чрез работа с различни естествени и рециклирани материали ще обогати своите умения, учейки се как да ги прилага на практика. Ще се научи да усеща глината като естествен материал, ще погледне през стъклото, създавайки нов интересен свят, ще вдъхне живот на старите рециклирани материали. Ще се научи как да обогати собствения си и уникален личен свят.

 

 

 • Театрална работилничка 

„Театралната работилничка” е насочена към изявата на вътрешния свят на детето. Тя се осъществява чрез игра, съпреживяване и възможността да се твори сюжет, съвместно с други деца. Тук децата развиват чувството си за ритъм, двигателна култура и се запознават се с различните форми на общуване. Научават още и как да изразяват себе си, емоциите и мислите си, разиграват етюди и използват езика на тялото, за да провокират въображението. Децата ще имат възможност да се запознаят с фотографията, костюмите и свободния изказ като неразделна част от изкуството на театъра.

 

 • Плуване

Заниманията с плувни спортове развиват детския организъм възможно най-комплексно – от изграждане на двигателна и дихателна култура, до формиране на здрава мускулатура. Плуването укрепва имунитета на детето, разширява гръдния кош, развива мускулатурата хармонично, а отборният дух създава умения за общуване и въвежда дисциплина у малкия плувец. Основен момент в обучението по плуване е привикването към водата. Според уменята си децата плуват самостоятелно, с дъска или плувки. Тренировката започва с упражнения на сухо, след което във водата упражняват елементи-кроул, потапяне, издишване във вода и кординация кроул и гръб.

 

 • Таекуон-до

Таекуон-до  учи на бързи реакции по време на игрите, на уважение към останалите, на познаване на собствените предимства и недостатъци. Чрез тренировките по таекуон – до децата неусетно изграждат множество качества като: воля, постоянство, концентрация, борбеност, както и способността да реагират адекватно в трудни ситуации. Заниманията по таекуон – до не само повишават гъвкавостта им, но и се явяват важна предпоставка за укрепване на тялото им и не на последно място – пречка за развитието на болести на опорно – двигателния апарат. Таекуон – до цели да повиши физическитe възможности, да подобри психическата дисциплина и емоционална уравновесеност, да ни научи на самозащита, да развие чувство на отговорност към нас самите и към околните.

 • Фехтовка

Фехтовкатата е един изключително интересен и динамичен спорт, който се откроява със своята естетика, романтизъм и богата култура. Фехтовката е чудесен начин за двигателна активност, с помоща на която комплексно се изграждат и развиват всички физически качества. Фехтовката е високо интелектуален спорт в който се изисква вземането на бързи решения за кратко време и в точния момент. Фехтовката изгражда самостоятелност, увереност и дисциплина, като въз основа на тези умения се подобряват и резултатите във всички аспекти на социалния живот на детето.