Мусагеница

 

rsz_dsc_6082Надежда Райчева или Мис Надя е Директор на Little Steps . Тя е завършила „Предучилищна педагогика“, степен Бакалавър, специалност „Ранно детство“, „Мениджмънт на образованието“ – степен Магистър.  Участник в проекта „Добродетели“ и преподавател по предмета Добродетели в детската градина. Мис Надя е отдаден професионалист, който се стреми  да създаде отлична среда, в която децата да развиват потенциала и възможностите си по най-добрия начин.  Качествата, които ѝ помагат да постига това са търпението и грижовността към колегите и децата. „За мен е важно да помогна в изграждането на комфортна среда, в която всички да се чувстват добре и се проявява доверие и толерантност във взаимоотношенията учител-дете-родител.“ В свободното си време си отпочива сред природата, където се зарежда. Обича да танцува и да пее. „Щастлива съм, защото съм заобиколена от качествени хора и ежедневието ми е радостно и удовлетворяващо.“

 

 

 

rsz_dsc_6000Радостина Туйова или за по-кратко – Мис Ина. Тя е завършила степен Бакалавър, специалност „Предучилищна педагогика с английски език” и има Магистратура „Взаимодействие с деца с проблемно поведение”. От 2011 г. работи с деца от различни възрастови групи, а в Little Steps е от 2016 г. Мис Ина води заниманията на  български език. Не спира да се усъвършенства, а за това свидетелстват многобройните семинари и обучения, които посещава и вече над 5 придобити допълнителни квалификации. Тя е балансиран и усмихнат човек, допринася с позитивност и творчески умения. Мис Ина е отличен специалист и споделя искрена радост от работата си. „Най-важните качества за един преподавател са да изслушва децата и да ги дарява с внимание и любов, така всички са щастливи.„ В свободното си време се интересува от народни танци и ръчни арт изделия.

 

 

 

 

rsz_dsc_5896Стиляна Атанасова или Мис Сиси е завършила „Обща педагогика“. Работи като учител от 2010 г. и е в екипа на Little Steps от 2012 г. Води заниманията на български език. Тя  е грижовен, организиран, весел и спокоен човек, който съобразява нуждите на децата във всеки момент. Мис Сиси съсредоточава усилията си върху създаването на трайни навици за самостоятелност и общуване и насърчава възпитаниците си да бъдат независими, учтиви и отговорни. „Обичам работата си като учител, защото децата притежават онази магнетична енергия, която ме мотивира да продължавам да се развивам като специалист в тази област.“ В свободното си време освен да прекарва време със семейството си, обича спорта, разходките в планината, срещи с колеги и прятели, както и да отпочива с книга в ръка.

 

 

 

 

 

rsz_dsc_5902

Дарина Ангелова или Мис Дари е медицинското лице в училищен комплекс „Азбуки“. Тя е завършила степен Бакалавър –„Медицински специалист“ и Магистър – „Социални дейности“. Мис Дари е организирана и отговорна, ще ви впечатли със своята приветливост, спокойствие и професионализъм в оказването на медицинска помощ. Тя посреща малките ни приятели всяка сутрин, за да се увери, че са в добро здраве и са готови да се впуснат пълноценно в заниманията си .  Целият си професионален път Мис Дари е посветила на работата си с деца. „Запазила съм детското в себе си, което ми помага в общуването с децата.“ 

 

 

 

 

 

 

 

 rsz_dsc_5890Надя Димитрова или Мис Надя ще ви зареди с широката си усмивка и вечната позитивна енергия, която струи от нея. Завършила е степен Бакалавър – „Предучилищна и начално-училищна педагогика“ и Магистър – „Образователен мениджмънт“. Мис Надя води заниманията  на английски език. Тя е искрена и изключително забавна, което печели доверието на децата и им помага да се адаптират бързо в нейно присъствие. “Обичам контакта с деца, защото са безкрайно чисти, невинни и пълни с идеи. Усмивките и щастието в очите им ме карат да работя с голямо желание. В работата ми най-важното качество за мен е умението да ги изслушвам.” В свободното си време обича да чете книги и да рисува.

 

 

 

 

 

rsz_dsc_6041Катрин Жекова или Мис Кейт е завършила специалност „Педагогика на масовата и художествена комуникация“ и работи от 2010 г. с деца от 3 до 7 годишна възраст, като води заниманията на английски език. Мис Кейт смята изграждането на навици при децата за изключително важно, затова и винаги полага усилия в насока придобиването им. „Постоянството и упоритостта ми помагат да не се отказвам, дори и да стане трудно. Изпитвам голямо удовлетворение когато видя крайния резултат от труда си.“ Изключително много обича животните, а в свободното си време ходи на концерти и  пътува. 

 

 

 

 

 

 

 

rsz_dsc_6060Петя Борисова или Мис Петя е със степен Бакалавър „Предучилищна педагогика и чужд език“ и е бъдещ Магистър по  Софтуерно инжинерство. Мис Петя е част от екипа на Little Steps от 2014 г. и води заниманията си на английски език. Тя е подредена, организирана, последователна и постоянна, качества, които се опитва да предаде и на децата. Предпочита нестандартните обучителни ситуации и забавните експерименти в работата си.  Споделя за себе си, че цени индивидуалността на хората и приема техните различия. В свободното си време Мис Петя обича да спортува и да готви здравословни неща. Интересува се от психология и йога. 

 

 

 

 

 

rsz_dsc_6053Стиляна Калеева или Мис Стели е със степен Бакалавър – „Обща педагогика“ и Магистратура – „Информационни и комуникационни технологии в образованието“. Преподавател е в Little Steps от 2014 г. и води заниманията на български език. Мис Стели има участие в множество проекти и семинари, като непрекъснато се усъвършенства, продобивайки нови квалификации в областа на педагогиката, екологията и новите технологии.  Тя е всеотдаен учител, мечтае и работи в насока децата да бъдат достойни хора. Ключови качества в работата й са упоритостта, търпението и чувството за хумор. „Гордостта и удовлетворението са това, което ме карат да тръгвам с желание на работа всяка сутрин и се гордея с това, че децата може да не знаят как да си завържат обувките, но разпознават Васил Левски“. В свободното си време е редовен посетител на кино прожекции и културни обекти. Обича да чете и се интересува от история. 

 

 

 

rsz_dsc_5973Анелия Атанасова или Мис Ани е завършила „Предучилищна и начална училищна педагогика“, и работи като преподавател от 2015 г. Води заниманията на английски език. Любяща, скромна и търпелива, Мис Ани ни покорява с последователността си в работа с деца. Използва креативни и артистични подходи при работата си и се стреми да разпалва въображението им. „Обичам работата си, защото вярвам, че всеки от нас има силата да промени света към нещо по-добро и смятам, че ако покажем на децата различни начини на общуване и как да бъдат отговорни и самостоятелни, мисията е наполовина изпълнена.“ В свободното си време обича да чете, а любимата й книга още от детството продължава да бъде  Питър Пан.

 

 

 

 

 

rsz_1dsc_5874 (1)Деница Климова заема позицията на психолог в семейството на Little Steps от 2017 г. Завършва „Психология“ и е Магистър „Клинична и социална работа“,  към момента специализира към Българското общество по аналитична психология „К.Г.Юнг“. Притежава повече от 6 годишен стаж в психо-социалната сфера и директна работа с деца и семейства. Това, което помага на Мис Дени в работата й с деца е емпатията. „За мен е важно да съумея да преживея емоциите на децата и родителите, с които работя, тъй като само по този начин мога да погледна конкретната ситуация по обективен начин и съответно да предложа възможно най-доброто решение и насока.“ Обича работата си, защото общуването с деца я зарежда положително и вярва, че професионалната инвестиция в работата с тях може да развие обществото ни и да го направи по-добро. Огромен почитател е на природата, животните и художествената литература. Използва всяко свободно време за семейството си, за разходки сред природата или в компанията на интересна книга.  

 

 

 

rsz_dsc_6515Веселка Колева или Мис Веси е нашият учител по модерни танци. Тя е завършила специалност „Предучилищна педагогика“ и е част от „Българската Асоциация по Акробатичен Рокендрол“, където се изявява като треньор и съдия. Има над 20 годишен опит като учител по танци. Мис Веси обожава танците и е щастлива, че може да предаде тази любов и на децата. Тя се е заела със задачата да запознае малките си възпитаници с ползите от движението под ритъма на музиката. „Танците бяха най-голямата ми детска мечта. С каквото и да съм се захванала, те вървяха винаги успоредно с него.“ В свободното си време обича да чете, да пътува и плува.

 

 

 

 

 

 

 

rsz_dsc_68461 Светлана Драгнева е нашият логопед. Мис Светлана е завършила Бакалавърска степен „Логопедия“ и Магистратура  „Преводач-редактор с френски език“, както и Магистратура „Рехабилитация при езикова и речева патология“. Преминала е през редица допълнителни обучения, като сред сертификатите й взлиат: Курс за прилагане на тест „Диагностика и превенция на езика 3-4“, сертифицирано обучение за логопедична терапия на орално-моторните и хранителните механизми , сертифициран курс-Картинен тест за фонологично осъзнаване (превенция на дислексия) и сертифициран курс – TLP – The Listening Program. Водещо качество, което й помага в работата е емпатиятата, а професията си харесва заради любовта си към децата, с които много се забавляват и зареждат по време на сесиите. В свободното си време Мис Светлана обича да пътува, да опознава нови култури и да учи за иновативните методи в логопедичнта сфера. Обича литературата, театърът и киното.  

 

 

 

pictureГалина Анева или Мис Галя завършва „Обща педагогика“, а след това следва „Икономика и управление на образованието, науката и иновациите“. Голямата любов обаче си остават децата, с които има радостта да работи от 2009 г. Застъпва на пост в Little Steps през 2013г., а през 2016 г. записва магистратура „Предучилищна и начална училищна педагогика“.

Най-обича заниманията с деца на открито, театрализираните игри и т.нар. „крафтове“. В свободното си време изтърква обувки като танцува и пътува. 

 
 
 
 
 
 
 
unnamed

Ирина Чакърова или Мис Ирка е завършила степен Бакалавър, специалност „Начална училищна педагогика с чужд език“. Работи като учител от 2009 г. , през 2011 г. става част от екипа на Little Steps – кв. Симеоново, а през  2018 г . я приветстваме в екипа на Little Steps – Мусагеница. Освен, че е отдадена на най-малките в детската градина е майка и на две близначета. Организирана, грижовна и усмихната, подхожда към децата с любов, спокойствие и внимание. Обича работата си, защото общуването с деца я зарежда положително и ѝ носи огромна радост. Свободното си време обича да прекарва със семейството. Обича да пътува, да ходи в планината, както и да релаксира с книга в ръка.

 

 

 

 

 

 

snimka

Виктория Тодорова или Мис Вики е преподавател в предучилищна група и е част от екипа от 2013 г..  Позната с изявеното си чувство за хумор и добри ораторски умения, тя успява да стигне до сърцата на всички. Мис Вики води часовете по български език и литература на предучилищна група. Завършва „Предучилищна и начална училищна педагогика” в СУ „Св. Климент Охридски” и е активен член на танцов ансамбъл за хора и народни танци „Нестини”.